Tannregulering

Tannregulering i Drammen

Vår spesialist i kjeveortopedi utfører tannregulering på både barn og voksne. Vi tilbyr i tillegg til standard regulering også estetisk regulering med keramiske brackets eller ”usynlig” regulering på innsiden av tennene.

Vi kan også tilby streng på innsiden (lingualapparatur) av tenner og keramiske / hvite klosser. Vi er sertifisert for INVISALIGN og INCOGNITO.

Tannregulering for barn

Barn og unge får dekket deler av utgiftene til tannregulering. Refusjonsprosent fra NAV avhenger av grad av alvorlighet, og om søsken har mottatt behandling tidligere.

  • Gr.A gir 100% refusjon fra offentlige takster/honorar
  • Gr.B gir 75% evt 90% med søskenmoderasjon
  • Gr.C gir 40% evt 60% med søskenmoderasjon

Eksempler i gruppe A er alvorlige bittfeil, barn med leppe-kjeve-ganespalte og andre medfødte kraniofaciale lidelse.

Eksempler i gruppe B er bittfeil som ved overbitt på 9mm eller mer, underbitt eller kryssbitt. Også manglende tannanlegg eller tap av tenner ved skade kommer i denne gruppen.

Eksempler i gruppe C er tannstillingsavvik slik som store luker mellom tenner eller tenner som står for tett. Prosentsatsene regnes fra offentlig honorar for tjenesten fastsatt av helsedirektoratet.

Tannregulering for voksne

Til voksne kan vi tilby usynlige skinner/plater (invisalign) og regulering med med wire på innsiden av tennene (incognito) lingual apparatur.

Invisalign er en ny måte å rette tennene uten klosser og tråder og skjer ved hjelp av en rekke nesten usynlige plater. Platene flytter tennene, sakte men sikkert til ønsket posisjon. Ved hjelp av 3D datateknologi blir hver plate laget for å passe perfekt over tennene, og i motsetning til vanlig tannregulering, kan platene fjernes ved spising og tannpuss.

Lingual apparatur Incognito er et individuelt tilpasset, gull støpt tannreguleringsapparat som er festet på baksiden av tennene slik at de er helt usynlige.

Selv om klossene er laget av metall, er de festet på innsiden av tennene og er fullstendig usynlig for andre sett forfra. De er derfor svært populære blant voksne som ønsker at deres tannreguleringsapparatur skal være en hemmelighet. De er ikke egnet for alle.

Før

ETTER

BESTILL TIME TIL TANNLEGE I Drammen

Bestill time for undersøkelse på et tidspunkt som passer deg.

Bestill time