image

Knekt tann

Har du en knekt tann, også kjent som tannfraktur? Ikke vær bekymret. Våre tannleger har lang og bred erfaring innen fagfeltet og sammen finner vi en god løsning tilpasset deg og din tann.

Knekt tann - hva nå?

Når uhellet først er ute, anbefaler vi deg å besøke en tannlege snarest. På den måten kan du unngå infeksjoner, tannverk og langvarig ubehag. Venter du, øker dessverre risikoen for rotfylling eller tanntrekking. 

Hvorfor knekker en tann?

Det finnes flere årsaker til at tenner knekker. Noen av de vanligste årsakene er:

  • Hull under en stor fylling. Dersom fyllingen løsner kan den ta med seg noe av den eksisterende tannen.
  • Langvarig høy belastning på tannen kan gi sprekker som kan føre til at en større bit faller av. De kan redusere belastningen ved å bruke en bittskinne. Vi hjelper deg gjerne med å tilpasse bittskinnen.
  • Ulykker og fall som gir slag mot tannen.

Behandling av knekt tann

Hvilken behandling som utføres for en knekt tann, avhenger av omfanget og hvor stor del av tannen som har knekt. En tannfylling er den vanligste behandlingsformen. Dersom det bare er en liten bit som har knekt av, kan en sliping av den skarpe kanten være tilstrekkelig. Dersom omfanget er større er ofte en tannkrone et godt alternativ. 

Vi i Tannfeen har kort ventetid, lørdagens åpne klinikker og lange åpningstider. Vi er her når det gjelder og kan tilby deg akutt-time på dagen.

Kontakt oss

    image