image

Airflow tannrens

Airflow tannrens er en skånsom og effektiv behandling for deg som ønsker et hvitere, friskere og renere smil. 

Airflow fjerner plakk og tannstein

Selv om du er kjempeflink med tannpuss og tanntråd, er det vanskelig å unngå at det danner seg belegg på tennene som er vanskelig å bli kvitt uten å få hjelp hos en tannpleier eller tannlege. En tannrens fjerner både plakk og tannstein.

Plakk er et mykt og klebrig belegg bestående av bakterier og matrester som kontinuerlig dannes på tennene dine. Etter hvert vil mineraler fra spytt binde seg til plakket som herdes og utvikles til tannstein.

Tannstein har en overflate hvor bakterier fester seg og kan gjøre skade på tannhelsen din. Ofte dannes tannstein først  bak fortennene i underkjeven. Det ses som et mørkt eller hvit belegg nederst på tannen, mot tannkjøttet.

Fordeler ved airflow-rens av tennene

Tannrens med airflow har flere fordeler, blant annet

  • Grundig rengjøring og fjerning av bakteriebelegg og plakk på vanskelig tilgjengelige steder.
  • Skånsom behandling. Risikoen for skader på tannemaljen er minimal med airflow.
  • Jevnlig tannrens minsker risikoen for tannkjøttsykdommer som gingivitt og periodontitt.
  • Effektiv behandling og raske resultater. Rensing med airflow tar vanligvis kort tid og resultater kan merkes umiddelbart. Men husk at du fortsatt må være flink med å opprettholde munnhygiene med det daglige tannstellet hjemme. 

Hvordan utføres tannrens med airflow?

Airflow fjerner både misfarging, bakterier og plakk fra tennene. Behandlingen er en blanding av salt, vann og smaksstoff som spyles på tennene ved hjelp av trykkluft. På denne måten kommer man til på vanskelige steder på en effektiv og skånsom måte. 

Airflow tannrens er smertefri. Behandlingen tar mindre enn 30 minutter og resultatet holder i seks til 12 måneder. 

Tannrens forebygger tannkjøttsykdommer

Med jevnlig tannrens er sjansen større for å unngå blant annet tannkjøttbetennelse. Airflow bidrar til å opprettholde rene og friske tenner, og fungerer som en forebyggende behandling mot tannkjøttsykdommer.

Dersom du har fått tannkjøttbetennelsen gingivitt vil en tannrens sørge for at betennelsen er borte på kort tid. Dersom tannstein får ligge over lang tid, kan gingivitt gå over til å bli en kronisk tannkjøttbetennelse, nemlig periodontitt. 

Tannlegeutstyr

Hvor ofte bør jeg rense tennene?

Noen får mer plakk og tannstein enn andre. Tannstilling og munnhygiene kan spille inn, men også kostholdet og uvaner som røyking eller snusing.

Har du mye tannstein bør du vurdere tannrens minst to ganger per år eller hyppigere. Ta en sjekk i speilet innimellom og følg med på dannelse av tannstein. 

Hos Tannfeen gjør vi en tannrens og polering som en del av en tannsjekk, men bestill gjerne rens med Airflow hos tannlege eller tannpleier ved behov.

Ulike typer tannrens

Airflow er en skånsom og smertefri tannrens som fjerner plakk og misfarginger. Den regnes som mer behagelig enn skraping, men vær obs på at airflow ikke fjerner tannstein. Da benyttes ultralyd i kombinasjon med skraping og polering til slutt for å gjøre det vanskelig for bakterier å feste seg på emaljen.

Dersom du har periodontitt, må tannrens også utføres under tannkjøttet og i lommene som dannes rundt tennene. Da benyttes periodontal skalering og rotplaning som er manuell rens av tennene utført av tannpleier eller tannlege. 

Airflow fjerner også misfarging på tennene og er et alternativ for deg som opplever sensitivitet ved tannbleking. Men det er viktig å huske at airflow ikke er det samme som tradisjonell tannbleking, selv om noen kan forveksle de to behandlingene. Airflow fokuserer primært på å rense og fjerne misfarging på overflaten, mens bleking endrer selve fargen på tannemaljen.

Pris på tannrens med airflow

Fordi airflow gjennomføres på under 30 minutter, er dette en prisgunstig behandling. Ta kontakt med din nærmeste Tannfeen-klinikk for spørsmål eller prisoversikt. Vær obs på at priser kan varierer mellom våre tannklinikker.

Kontakt oss

    image