image

Tannbro

En tannbro er den beste løsningen for deg som har trukket eller mistet én eller flere tenner og ønsker en erstatning. Den både ser ut og føles som dine ekte tenner, og gjør at du kan smile, snakke og spise som vanlig.

Hva er en tannbro?

En tannbro består av tannkroner som sitter sammen og festes på tenner som står ved siden av en manglende tann. Den er vanligvis det beste valget når nabotennene har store fyllinger eller hull. Slik får de et nytt og pent skall som beskytter tennene dine videre. Dersom nabotennene er friske og uskadde, anbefaler våre spesialister heller et tannimplantat.

Hvordan lages en tannbro?

Ved første besøk forbereder tannlegen nabotennene ved å lage plass til broen. Det gjøres ved at tennene slipes og formes. Videre tas det avstøpning som danner fundamentet i produksjonen av broen. Vi bruker 1-3 uker på å produsere tannbroen. I mellomtiden får du en midlertidig bro som fungerer som et beskyttende skall på nabotennene og som fyller mellomrommet der du mangler tann.

Når broen er produsert, innkalles pasienten til en ny time. Den midlertidige broen fjernes og den spesiallagde brien sementeres fast i munnen. Våre eksperter sørger for at formen og fargen på tannbroen er identisk med dine egne tenner, slik at du får et pent og naturlig resultat.

Rengjøring av tannbro

Når man har en bro, kan man ikke benytte tanntråd mellom tennene. Årsaken er at broen stenger for tilgangen. Vi anbefaler deg derfor å bruke mellomromsbørster og en spesialtanntråd som heter superfloss. På den måten kan du enkelt gjøre rent under kronen som erstatter lukken. Alle pasienter som får en tannbro, vil også få en innføring i hvordan broen skal rengjøres.

Kontakt oss

    image