image

Tannimplantat

Dersom du mangler én eller flere tenner, kan de erstattes med et tannimplantat. Et tannimplantat føles og oppfører seg som en naturlig tann. Det er er en trygg og veldokumentert behandling og resultatet oppleves stabilt og komfortabelt. 

Hva er et tannimplantat?

Et tannimplantat består av en skrue av titan som settes i kjevebeinet og som vokser sammen med det. Tannimplantatet vil etterhvert gro fast i kjevebenet og bli et stabilt fundament for ny tannkrone eller bro. Prosedyren kan utføres i både over- og underkjeve.  

Når benytter man et tannimplantat?

Et tannimplantat er ofte et bedre valg enn en tannbro når nabotennene er helt friske og det ikke er behov for kroner. Dette fordi tennene rundt skånes for sliping, som er nødvendig når man velger en tannbro. På den måten får altså dine naturlige tenner være i fred, noe som på sikt er bedre for tannhelsen. Et tannimplantat varer hele livet ut dersom det blir godt ivaretatt. Behandlingen vil derfor i det fleste tilfeller være en éngangsutgift.

Hvordan foregår behandlingen ved tannimplantater?

Første steg i behandlingen vil være å gjennomføre en konsultasjon. Formålet er å avdekke tannkjøttsbetennelse eller andre bakterier/sykdommer som kan påvirke behandlingen. Dersom du har god tannhelse, kan oralkirurgen videre sette inn implantatet. Etter 6-8 uker skal implantatet naturlig ha vokst seg sammen med benet. Da tar tannlegen et avtrykk av kjeven din og avtrykket legger til rette for at tannkronen passer perfekt til deg og din kjeve. Når tannkronen er produsert, noe som normalt tar i underkant av 2 uker, plasseres kronen. Resultatet er en tann som føles og opptrer som en naturlig tann.

Hvor lang tid tar en tannimplantatbehandling?

Fra første konsultasjon til behandlingen er gjennomført tar det vanligvis rundt to måneder. Det forutsetter at pasienten har god tannhelse og at det ikke foreligger bakterielle sykdommer eller andre utfordringer. Andre utfordringer kan være manglende mengde med ben i kjeven for optimalt feste.

Kontakt oss

    image