image

Visdomstenner

Tannfeen har dyktige tannleger og spesialister innen oralkirurgi som fjerner visdomstenner på en trygg, skånsom og smertefri måte. Vi har kort ventetid for både undersøkelse og behandling, og konkurransedyktige priser. Vi gir deg alltid et kostnadsoverslag i forkant av behandlingen. I mange tilfeller vil våre pasienter har rett på stønad for fjerning av visdomstenner.

Vi har direkteoppgjør med Helfo, og hjelper våre pasienter med å sende inn søknad om refusjon der det er aktuelt.

Hva er visdomstenner?

Visdomstennene er de siste av de 32 tennene vi får. De fleste får én oppe og én nede på hver side av kjeven. Hos enkelte kan visdomstennene være helt eller delvis skjult av kjevebein og tannkjøtt slik at de aldri kommer til syne. Hos andre vokser de ut som normalt uten å forårsake noen problemer. 

Mange opplever at visdomstennene forårsaker smerter og komplikasjoner i hverdagen. Det gjelder spesielt i de tilfellene der tennene ligger under tannkjøttet, da de er mer utsatt  for hull og betennelser. Dette gjør at de ofte må fjernes. 

Andre kan ha for liten plass i kjeven til visdomstennene, noe som kan resultere i at de kommer i klem, vokser skjevt eller dytter på andre tenner slik at tannstillingen og bittet endres. Ikke bare kan dette være smertefullt og ubehagelig, men det kan også føre til estetiske komplikasjoner der andre tenner blir skakke og skjeve. Dette er en annen vanlig årsak til at mange velger å fjerne visdomstennene.

Fjerne visdomstenner

Mange forbinder fjerning av visdomstenner med mye smerte og ubehag, men med dagens moderne utstyr og våre dyktige tannleger som har lang erfaring innen området, er prosedyren smertefri og ukomplisert. En del kan riktignok oppleve hevelse og sårhet i området der tannen ble fjernet i noen dager etter prosedyren, men dette kan enkelt behandles med smertestillende tabletter.

Prosedyre for fjerning av visdomstenner

Før vi fjerner en visdomstann, undersøker vi kjeven din grundig og tar røntgenbilder av tannen for å kunne se hvor lett eller vanskelig det vil være å få den ut. Hvis tannen ligger i en komplisert posisjon, må den i enkelte tilfeller opereres ut. I disse tilfellene henviser vi deg til en av våre dyktige kjevekirurger i Moss, Porsgrunn, Tønsberg, Drammen eller Lillestrøm. Uansett om visdomstannen må trekkes eller opereres ut, vil prosedyren for å fjerne den være helt smertefri. Vi påser at området som tannen skal trekkes fra er helt bedøvet før tannlegen setter i gang. I det øyeblikket der tannen trekkes, kan du føle et trykk i tannområdet i det fjerningen skjer, men du vil ikke kjenne smerte. Husk at du kan be tannlegen om å stoppe akkurat når du vil hvis du trenger en pause. Så fort tannene er ute, vil tannlegen sy igjen såret og legge inn en kompress som du skal bite på en godt stund for å stoppe blødningen. 

Du kan gjerne ta smertestillende hvis du har vondt eller føler ubehag etter prosedyren, men mange vil ikke ha behov for dette. Det er for øvrig ikke uvanlig at man tar en eller to dager fri fra jobben etter å ha trukket en visdomstann, ettersom kjeveområdet kan være noe hovent etter behandlingen. Enkelte velger imidlertid også å gå tilbake til jobb så snart tannen er ute. 

Ta gjerne kontakt med oss dersom du har spørsmål eller trenger mer informasjon. Vi hjelper deg gjerne!

Kontakt oss

    image