image

Tannregulering for voksne

Fine, rette tenner og et pent smil er høyt oppe på ønskelisten hos mange, men spesielt voksne kvier seg for å gå gjennom en lang periode med synlig tannregulering. Heldigvis finnes det alternativer i form av usynlig regulering ved tannoppretting.

Mange grunner til tannregulering for voksne

Det er ikke slik at tannregulering er forbeholdt barn og unge under 20 år. Tennene flytter seg faktisk hele livet, så det er ingen aldersgrense for tannregulering i voksen alder.

Det er mange grunner til at voksne velger tannregulering, for eksempel saksebitt, underbitt, overbitt, tenner som er borte og plassmangel. Andre vil rett og slett rette opp av rent kosmetiske årsaker.

Fordeler ved usynlig tannregulering

Usynlig tannregulering synes svært lite eller ikke i det hele tatt, noe som har gjort denne typen regulering svært populær blant voksne og tenåringer som ikke vil ha noen forandring av utseendet sitt.

I tillegg er usynlige tannreguleringer laget i materialer som ikke irriterer, gnager og gir deg sår slik som tradisjonell tannregulering med metallklosser og -tråder kan gjøre. Når det er sagt: Ved bytting og stramming av skinner og plater kan du kjenne på en smule ubehag som vil forsvinne etter kort tid. Det er naturlig at det er ømt når tennene faktisk skal flytte seg litt.

En annen fordel med usynlig regulering, kan være at den er enklere å ta ut når man spiser og pusser tennene. Dermed er det null stress å spise maten du vil og samtidig opprettholde god tannhygiene.

Hvilke typer usynlig tannregulering finnes?

Vi i Tannfeen tilbyr to ulike former for usynlig tannregulering: Clear Correct med gjennomsiktige skinner eller plater, og Incognito tannregulering som plasseres på baksiden av tennene (på noen av klinikkene).

Flere tannleger hos Tannfeen er sertifisert for Clear Correct og Incognito regulering. Hos oss får du også tannbehandling av en kjeveortoped ved noen av klinikkene.

Regulering med Clear Correct

Clear Correct usynlig tannregulering er en behandling med gjennomsiktige skinner eller plater. Dette er en nyere metode for å få rettere tenner uten metallklosser og -tråder. Her benyttes produkter fra Clear Correct og moderne 3D-teknologi for å lage perfekte plater eller skinner til hver enkelt pasient. Reguleringen er praktisk talt usynlig.

De gjennomsiktige skinnene brukes gjennom hele dagen, men tas enkelt ut når du skal spise eller pusse tennene.

Omtrent en gang i måneden eller sjeldnere sjekker du fremdriften hos tannlegen og får ditt neste sett med Clear Correct skinner til tennene.

Priser på usynlig tannregulering

Prisen vil være avhengig av utgangspunktet ditt, så bestill gjerne en time for konsultasjon hos oss.

Ved første konsultasjon hos en tannlege fra Tannfeen, blir det gjort skanning og tatt bilder av tennene dine. Dokumentasjonen brukes til å lage det første utkastet av behandlingplanen. Når planen er klar, kan du få et estimat på pris. For en usynlig tannregulering, kan prisen variere mellom kr 15 000 og kr 70 000.

Hvilken pris du må betale for behandlingen, avhenger av hvor mye tennene skal forflyttes og antall skinner du trenger for å få et ønskelig resultat.

Når du vet prisestimatet, kan du velge om du vil gå videre med behandling og tannregulering.

Før oppstart av behandling

Før behandlingen, vil det bli tatt bilder og røntgen av kjever og tenner. Tannlegen vil også sjekke om du har sykdommer som eksempelvis periodontitt, men også tilstander som hull i tennene, fastskrudde tannimplantat, manglende tenner med mer.

Når eventuelle tilstander er tatt hånd om, kan behandlingen gå videre.

Tid for regulering

Behandlingstid og fremdriftsplan må godkjennes. Skal det bestilles for eksempel Clear Correct-skinner til regulering, avtales det pris før de gjennomsiktige skinnene bestilles.

Med usynlig tannregulering på plass, går du til tannlege for jevnlige kontroller og justeringer. I tillegg følger tannlegen din med på tennene og tannkjøttet.

Etter tannregulering

Etter behandling må tennene stabiliseres, enten med en stabiliseringstråd av metall som festes på baksiden av tennene (retainer), og med en skinne av plast som brukes om natten (avtagbar retainer) eller bare med plastskinne.

Vanlige spørsmål

Kan jeg få dekket tannregulering?
I noen tilfeller kan voksne få støtte til tannreguleringsbehandling. Dette kan tannlegen din gi deg mer informasjon om etter en konsultasjon. 
Hva koster tannregulering for voksne?
Prisen på en tannregulering for voksne spenner fra 10 000 kr til 100 000 kr. Omfanget og valg av behandlingsform påvirker prisen. Bestill gjerne en konsultasjonstime, så får du et forslag til behandlingsform og pris før du eventuelt bestemmer deg for å gå videre med behandlingen.

Hva koster usynlig tannregulering?
Omfanget av behandlingen du har behov for, om du trenger behandling i én eller begge kjever vil påvirke kostnaden. Usynlig tannregulering for voksne koster alt fra 15 000 til 100 000 kr.

Hva koster Incognito tannregulering?
Prisen på Incognito tannregulering spenner fra 20 000 kr til 100 000 kr. Gjennom en konsultasjonstime kan vi estimere hva ditt behandlingsløp med tannregulering vil koste.
Kan jeg få rette tenner uten tannregulering?
Ja, du kan oppnå et resultat med rettere tenner uten at du må bruke en tradisjonell tannregulering. Hos Tannfeen kan du velge mellom usynlige skinner eller du kan velge en regulering hvor tannreguleringen plasseres på baksiden av tennene. 
Hva er øvre aldersgrense for tannregulering?
Det finnes ikke en øvre aldersgrense for å gjennomgå en tannreguleringsbehandling. Tenner kan beveges hele livet.

Kontakt oss

    image