Tannsjekk hos tannlegen

Usynlig tannregulering med Clear Correct

Innen tannregulering for voksne, er Clear Correct populært av flere årsaker. Den viktigste grunnen til at mange velger Clear Correct, er at du får en usynlig tannregulering som er komfortabel og retter tannstillingen uten at det trengs metalltråder og metallklosser.

Hva er Clear Correct tannregulering?

Clear Correct er en moderne og svært populær form for usynlig tannregulering for voksne. I behandlingen benyttes sett med skinner som går under navnet aligners. Disse skinnene er gjennomsiktige og avtakbare. Behandling med Clear Correct vil gradvis gjøre tennene dine rette. 

Clear Correct skinner, kjent som aligners, er tilpasset individuelt for hver pasient basert på en detaljert plan utarbeidet av en tannlege eller kjeveortoped, også kalt ortodontist eller rett og slett reguleringstannlege. 

Teknologien bak Clear Correct har utviklet seg betydelig siden introduksjonen, og kan nå behandle et bredt spekter av tannstillingsproblemer effektivt og diskret.

Hvorfor velge Clear Correct-behandling?

Clear Correct-behandling er et mindre synlig alternativ enn den mer tradisjonelle tannreguleringen med braketter og metalltråder.

Fordelen med Clear Correct er at skinnene er gjennomsiktige og kan tas ut ved måltider eller ved tannpussing. Dette gjør det enklere å opprettholde god munnhygiene gjennom hele behandlingsperioden. 

I motsetning til konvensjonelle tannreguleringsmetoder, gir Clear Correct aligners et estetisk tiltalende alternativ som er mer behagelig for pasienten og forstyrrer hverdagslivet i mindre grad. 

Hvem kan benytte Clear Correct behandlingen?

Clear Correct usynlig tannregulering kan benyttes av både ungdommer og voksne. Det er effektivt for et bredt spekter av tannstillingsproblemer, inkludert 

  • Overbitt
  • Underbitt
  • Kryssbitt
  • Gap mellom tenner
  • Trangstilte tenner. 

Clear Correct behandlingen passer best for deg med mild til moderat tannmisstilling. Behandlingen er super for deg som ser etter en mindre merkbar og synlig regulering av tennene. 

En vurdering av en kvalifisert tannlege eller kjeveortoped er nødvendig for å avgjøre om du bør behandles med Clear Correct, eller heller bør velge en annen regulering av tennene dine.

Hvordan fungerer Clear Correct tannregulering?

Tannregulering med Clear Correct innebærer bruk av en serie skreddersydde, avtagbare, gjennomsiktige skinner i plast - kjent som aligners. Hver aligner er designet for å flytte tennene gradvis mot ønsket posisjon. 

Ved behandling med Clear Correct får du utdelt en serie med skinner som er tilpasset endringene som tennene skal gjennom. Når første sett med plastskinner har gjort jobben, byttes det ut med sett nummer to som skal forflytte tennene ytterligere, osv. Skinnene må brukes 20-22 timer i døgnet for å gi effekt og rette tenner. 

Antallet sett med skinner og hvor lang tid Clear Correct-behandlingen tar, er avhengig av hvor mye som må gjøres med din tannstilling.

Dette skjer ved behandling med Clear Correct

Du starter med en konsultasjon hos en kjeveortoped, også kalt reguleringstannlege, eller sertifisert Clear Correct-tannlege, som vil vurdere omfanget og legge en plan for behandling. 

Deretter tas det bilder, røntgen og skanning av tennene. Ved hjelp av en digital skanning, lages det  en presis 3D-modell. Basert på denne modellen utarbeides en individuell behandlingsplan og en serie av Clear Correct-skinnesett tilpasset akkurat deg, produseres.

Hver skinne er formet slik at den gradvis flytter tennene mot den ønskede posisjonen.

Som oftest skifter du skinner etter én eller to uker, men dette varierer fra person til person. Tannlegen gir deg regelmessig oppfølging, og du får nye Clear Correct skinner underveis. 

Mer komfortabel tannregulering

En åpenbar fordel ved Clear Correct, er at skinnene du bruker, er gjennomsiktige. Men behandlingen er også mer komfortabel og gir minimalt med ubehag sammenlignet med andre typer regulering. 

Det er normalt å føle et lett trykk de første dagene etter å ha satt på en ny skinne da tennene begynner å bevege seg. Dette er vanligvis et midlertidig ubehag og kan ses på som et tegn på at behandlingen fungerer.

De glatte plastskinnene er tilpasset akkurat dine tenner og føles komfortable å bruke. 

Uten de klassiske metalbrakkettene er risikoen for irritasjon i tannkjøttet mye mindre.

Hvor lang tid tar behandling med Clear Correct?

Behandlingstiden med Clear Correct varierer avhengig av dine tenner og tannstilling, men den gjennomsnittlige varigheten er et sted mellom 12 og 24 måneder. Mer nøyaktig estimert behandlingstid får du ved første undersøkelse hos tannlegen. 

Hvor lang tid behandlingen tar, er også avhengig av deg som bruker skinnene og at du følger instruksjonene tannlegen har gitt deg. For et godt resultat innenfor beregnet tid, kreves det blant annet at du har på skinnene i rundt 22 timer av døgnet. Behandlingen krever regelmessige besøk hos tannlegen for å sikre at progresjonen følger behandlingsplanen. 

Hva koster Clear Correct usynlig tannregulering?

Prisen på Clear Correct er avhengig av din tannstilling og hvor lang tid det vil ta å rette tennene. 

En typisk tannregulering med Clear Correct hos Tannfeen, ligger et sted mellom kr 18.000 og kr 70.000. Ved første konsultasjon hos tannlegen eller kjeveortopeden, vil du få et mer nøyaktig estimat av kostnader og om andre typer regulering er mer aktuelt for deg. 

Andre typer tannregulering for voksne

Clear Correct er bare én av mange ulike usynlige tannreguleringer på markedet. Det første utviklede produktet, Invisalign, har blitt etterfulgt av andre behandlinger som også benytter aligners, eller gjennomsiktige skinner. Med Invisalign, Clear Correct og andre tannreguleringer med aligners, er det ikke lenger nødvendig å gå til en kjeveortoped. Også allmenntannleger med spesialisering kan utføre denne typen tannregulering.

Tannregulering med aligners fungerer som oftest best på mild til moderat skjevstilling av tennene. I mer kompliserte tilfeller bør du oppsøke en kjeveortoped for andre typer tannreguleringer. Men dette vil du få avklart ved første undersøkelse hos Tannfeen. 

Hos noen av Tannfeens klinikker tilbyr vi også behandling med innvendig tannregulering: Incognito regulering. Her brukes braketter og metallwire gjemt på baksiden av tennene.

Får jeg støtte til Clear Correct tannregulering?

Det er viktig å få en grundig konsultasjon hos en tannlege eller en kjeveortoped for å undersøke betingelser for støtte fra Helfo

I Norge kan pasienter motta økonomisk støtte fra Helfo dersom tannreguleringen er en del av et godkjent behandlingsopplegg. Støtten gjelder for barn under 20 år, og dekker vanligvis en del av kostnadene for nødvendig tannregulering foretatt av offentlige tannhelsetjenester eller avtalepraksiser.

For voksne over 20 år, dekkes ikke Clear Correct under det offentlige tannhelsetilbudet, med mindre det er behov for tannregulering på grunn av alvorlige bittfeil eller andre spesielle tilfeller.

For å få stønad må behandlingen utføres av en autorisert kjeveortoped. 

Finansiering av tannregulering for voksne

I de fleste tilfeller må voksne betale for tannregulering av egen lomme. Hos Tannfeen har et samarbeid med Svea om finansiering av tannbehandlinger for deg som ikke kan legge ut for hele behandlingen på én gang. Ta kontakt med nærmeste Tannfeen-klinikk, så håndterer vi søknaden for deg.

Kontakt oss

    image