image

Tannkrone

Tannkronen er den synlige delen på en tann, og må i enkelte tilfeller erstattes med en kunstig krone for å opprettholde tannens funksjon og utseende. En tannkrone er ofte løsningen i tilfeller der tannen er såpass skadet at en vanlig tannfylling ikke vil gi et godt og varig resultat. 

Hva er en tannkrone?

En tannkrone er et skall som legges på en tann som har store skader. Våre spesialister anbefaler en tannkrone i tilfeller der tannen er såpass skadet at en vanlig tannfylling ikke vil gi et godt og varig resultat. 

Hvis det er lite igjen av den opprinnelige tannen som følge av for eksempel karies eller tanngnissing, kan en tannbro være en bedre løsning enn en tannkrone. Kronen tilpasses pasientens egne tenner, både i form og farge, slik at man får et estetisk naturlig resultat. Ved hjelp av riktig tannpleie og jevnlige besøk hos tannlegen, kan den kunstige tannkronen holde seg godt i flere tiår. 

Våre profesjonelle tannleger vil alltid anbefale deg den løsningen som skaper det beste resultatet for funksjonalitet, varighet og estetikk.  

Hvordan lages en tannkrone?

For å forberede tannen for en krone, gjøres det plass til skallet som skal kles utenpå den eksisterende tannen. Videre tas det avtrykk. Mens kronen produseres får pasienten en midlertidig krone av plast. På den måten ivaretas tannen mens produksjonen av ny krone pågår. Når kronen er ferdig produsert, vanligvis rundt ti dager senere, limes kronen fast.

Kontakt oss

    image