image

Oral- og kjevekirurgi

Av og til kan det være behov for omfattende og kompliserte inngrep i munnen. Tannfeen har dyktige spesialister innen oral- og kjevekirurgi som gjennomfører kirurgiske inngrep trygt, skånsomt og smertefritt. Vi har korte ventetider for både konsultasjon og behandling, og konkurransedyktige priser. Vi har også direkteoppgjør med Helfo, og hjelper våre pasienter med søknad om refusjon der det er aktuelt.

Hva gjør en oralkirurg?

Tannlegen kan bistå med de aller fleste tilfeller pasienter søker tannlegen for. Men er det snakk om vanskelige visdomstenner eller infeksjoner på tenner eller omkringliggende vev må en oralkirurg gjennomføre behandlingen. Dette kan også gjelde dersom pasienten trenger kirurgisk inngrep i forbindelse med tannregulering eller implantatoperasjoner.

Operere ut visdomstann

Det vanligste inngrepet våre oral- og kjevekirurger gjør er å operere ut vanskelig plasserte og plagsomme visdomstenner. En rekke pasienter får problemer med sine visdomstenner fordi det ikke er plass i munnen til tanna, eller at visdomstannen bare delvis kommer frem og dermed er vanskelig å rengjøre – noe som fører til smertefulle betennelser rundt tanna.

Dersom du opplever smerter i området rundt en visdomstann, smerter i kjeven eller får vansker med å gape anbefaler vi sterkt at du tar en tur til tannlegen. Dette er ofte et tegn på at du har problemer med en visdomstann.

Når du kommer til tannlegen undersøker tannlegen problemet ditt. Kan tannen enkelt trekkes, eller problemet kan kan løses med en grundig rens gjennomfører tannlegen dette. Dersom tannlegen under undersøkelsen finner ut at tannen må opereres ut, sendes du videre til en oralkirurg hos oss.

Kan man få dekket fjerning av visdomstann?

Ettersom du selv er ansvarlig for å ha en god tannhygiene må du selv betale for å fjerne en visdomstann dersom denne må trekkes etter at tanna er kommet frem og fått hull. Gjennom Helfo kan man få dekket deler av utgiftene dersom visdomstennene ligger litt kronglete til og trekkes før de kommer frem. Spør gjerne tannlegen din om dette.

Kirurgi i munnen og bedøvelse

Ved kirurgiske inngrep i munnen vil alltid våre oral- og kjevekirurger passe på at du er godt bedøvet og ikke kjenner inngrepet. Som regel holder det med en lokalbedøvelse i området som skal opereres.

Våre kirurger passer også på at det kirurgiske inngrepet gjøres på en måte som gjør at såret gror raskt og at det ikke skal oppstå betennelse i operasjonssåret. I tillegg får pasienten med seg smertestillende som kan tas etter operasjonen som demper eventuelle smerter i området der for eksempel en visdomstann er fjernet. 

Hva er en oralkirurg og en kjevekirurg

For å være en oralkirurg må du først være utdannet tannlege og jobbe som dette i to år. Etter dette må tannlegen gå en spesialisering på fem år til for å kunne bli oralkirurg. En kjevekirurg må ha autorisasjon som både lege og tannlege – i tillegg kommer fire år med spesialisering. Denne grundige og omfattende utdannelsen gjør at du som pasient kan være sikker på at du er i de beste hender. 

Behandlinger av oral- og kjevekirurg

I tillegg til å operere ut vanskelige visdomstenner kan også våre kirurger bistå ved en rekke andre problemer:

  • Tannimplantat
  • Behandling av skader i kjeven og ansiktet
  • Kirurgisk korreksjon av medfødte og ervervede misdannelser i kjeve og ansikt
  • Operasjon av cyster og svulster i kjeveområdet
  • Rekonstruksjon av kjeve eller deler av ansikt
  • Rotspissamputasjon
  • Behandling av lidelse i kjeveledd
  • Behandling av slimhinnelidelser

Behandling hos kirurg hos Tannfeen

Har du behov for en oral- og kjevekirurg har vi denne kompetansen hos Tannfeen. Dersom du er usikker på hva du trenger, gjør gjerne våre tannleger en undersøkelse av det som plager, gjør vondt eller kjennes unormalt i ditt tannkjøtt, tenner eller kjeve.

Vi har kort ventetid og kveldsåpent.

Kontakt oss

    image