tannpleier i lillestrom

Tannsjekk – en smart rutinekontroll

For å sikre god tannhelse anbefaler vi alle pasienter en tannsjekk én til to ganger i året. En tannsjekk inneholder en grundig kontroll av tenner, tannkjøtt og munnhule.

Hva er en rutinekontroll hos tannlegen?

For å sikre god tannhelse anbefaler vi alle pasienter en tannsjekk én til to ganger i året. Under rutinekontrollen utfører vi en enkel tannrens som er forebyggende og bidrar til å holde tenner og tannkjøttet friskt. Vi tar også røntgenbilder som er et viktig grunnlag for vår vurdering av videre behandling. Røntgenbildene viser skader i munnen som ikke er synlige. Dette kan være hull i tennene, begynnende hull eller sykdom i tannkjøttet.

På bakgrunn av undersøkelsen gir vi deg informasjon om dine tenners tilstand. Vi gir deg våre beste råd om hvordan du videre tar vare på tennene dine hjemme mellom tannlegebesøkene.

Dersom vi under tannsjekken avdekker større behandlingsbehov, lager vi en behandlingsplan sammen med deg. Tannlegen din legger frem ulike behandlingsalternativ og kan også gi deg et estimat på kostnadene for tannbehandlingen.

Hvor ofte er det lurt å gå til tannlegen?

For å sikre god tannhelse anbefaler vi alle pasienter en tannsjekk én til to ganger i året. På denne måten kan tannpleier eller tannlege enkelt finne skader på tenner og tannkjøtt tidlig – noe som gjør behandlingen mindre komplisert. Tannlegen kan også finne begynnende skader eller sykdommer i munnen din som du kan forhindre videre utvikling av ved å følge gode og faglige råd fra tannlegen.

Bestill tannlegetime selv eller la oss hjelpe deg

Vi hjelper deg gjerne med å sette opp en innkallingsplan slik at du sikrer god munnhelse også i fremtiden. Sammen kommer vi frem til hvor ofte du trenger og ønsker tannsjekk hos oss – så setter vi opp timer og innkalling automatisk fremover. 

Uansett om du tar kontakt for å bestille tannlegesjekken selv, eller at vi setter opp timen for deg, sender vi deg påminnelser på sms. Passer ikke tiden for tannlegetimen kan du endre denne inntil 24 timer før.

Tannlegetime med tannlegeskrekk

Alle våre behandlere er opptatt av at ditt tannlegebesøk skal føles trygt. Dersom du lider av tannlegeskrekk ønsker vi at du tar kontakt med oss slik at vi kan legge en plan for hvordan vi kan hjelpe deg på en best mulig måte. Tannlegeskrekk kan dreie seg om helt ulike ting fra pasient til pasient. Våre behandlere hjelper daglig pasienter som sliter med dette.

En del av pasientene med tannlegeskrekk unngår i det lengste å gå til tannlegen. Dette gjelder både de som utsetter rutinekontrollene for lenge, men også de som kvier seg for å gå til tannlege selv om de har store smerter. Våre behandlere vil gjerne hjelpe deg som sliter med dette, slik at du skal oppleve et behagelig tannlegebesøk og få en god tannhelse.

Rutinebesøk hos tannlege for barn

Barn får automatisk innkalling til de timene de trenger for å følge med på sin tannhelse. Rutinebesøk hos tannlegen for barn er gratis og gjennomføres av den offentlige tannhelsetjenesten. Etter fylte 18 år må du selv passe på at du er jevnlig hos tannlege.

Dersom barnet trenger oppfølging i form av tannregulering skriver tannlegen en henvisning. Foreldrene tar videre selv kontakt med en tannlege med kjeveortopedisk kompetanse. Tannfeen har lang erfaring med tannregulering for barn.

Hva koster en rutinesjekk hos tannlegen?

I Tannfeen ønsker vi å tilby gode tannlegetjenester til en fornuftig pris. Alle våre tannklinikker har en fastpris på tannsjekk på 990 kr. Hvis du ikke har vært hos oss før, får du som ny kunde denne sjekken til en superpris! Tannsjekk som ny kunde koster kun 650 kr.

I tillegg til rimelige priser har vi også lange åpningstider flere dager i uken. Det gjør det enklere for deg å finne en tid som passer inn i din kalender. Er du usikker på hvilken tannlegebehandling du trenger hører vi gjerne fra deg.

Kontakt oss

    image