Kontakt oss
Vanlige spørsmål
Kan jeg få refusjon fra HELFO etter tannbehandling hos Tannfeen?
om du har problemer med skjeve, sprukne eller misfargede tenner, har vi en behandling som kan hjelpe deg med å få smilet du drømmer om.
Hva kan man gjøre med misfarging og gule tenner?
Ved mindre misfarging kan vi bleke tennene. Går misfargingen dypt, kan vi i enkelte tilfeller benytte plastfyllinger lokalt.
Er fluor egentlig giftig?
I høy konsentrasjon er fluor faktisk giftig. Derfor er doseringen viktig. Tannpasta for barn har derfor en lavere konsentrasjon av fluor enn de som er beregnet for voksne. All forskning viser at fluor er viktig for å motvirke karies. Fluor i tablettform gjør samme nytten som fluortannpasta.
Er det farlig å svelge tannpasta?
Det skal mye til at det er farlig å svelge tankrem – og det er jo ikke noen man akkurat gjør frivillig.
Hvor ofte bør man gå til tannlegen?
Det er individuelt hvor ofte man bør gå til tannlegen. God tannhelse og munnhygiene gjør at man kan gå til kontroll litt sjeldnere. Noen bør ta en kontroll hvert halvår, mens andre kan la det gå inntil 2 år mellom hvert besøk.
Er snus farlig for tennene?
Bruk av snus gjør nok at det er smart å få undersøkt tannkjøttet en gang i mellom. Et tips kan være å flytte litt rundt på hvor du legger snusen. Ellers må vi jo minne om at snus inneholder nikotin, som hverken er heldig for tannkjøttet eller kroppen forøvrig.
Skal man pusse tennene før eller etter frokost?
Et godt råd er å ikke pusse tennene rett etter frokost, spesielt om du har drukket appelsinjuice, som er syrlig og gjør emaljen myk og sårbar.
Hva kan dere gjøre for dem som har tannlegeskrekk?
På fagspråket kaller vi det odontofobi, men vi foretrekker å heller alminneliggjøre det ved å bruke det mindre dramatiske uttrykket, “Angst for tannbehandling”. Men husk; det er hjelp å få. Ta kontakt med oss, så kan vi ta en prat – det er helt smertefritt! Vær også klar over at i mange tilfelle har man rett til å få psykologisk hjelp gjennom Folketrygden.
Hvorfor kan vi få gratis helsehjelp når det noe med kroppen som må fikses, mens tennene liksom ikke er en del av kroppen?
Det er et politisk spørsmål. Tankegangen er nok noe gammeldags og i ferd med å endres, slik at tennene i fremtiden vil bli betraktet på samme måte som resten av kroppen. Kall det gjerne et hull i velferdsstaten.
Hvordan skal man pusse tennene?
Her er det mange meninger. Noen mener at “rullemetoden” er best – altså en roterende bevegelse fra tannkjøttet og videre nedover tannen. Andre mener at skrubbing frem og tilbake like bra. Derimot skal man være forsiktig med å pusse på selve tannkjøttet.
Er tradisjonell tannbørste best – eller bør man bruke en moderne elektrisk?
Noen mener at det mindre børstehodet på en elektrisk tannbørste gjør det lettere å komme til. Vi mener at det ikke spiller noen stor rolle hva slags tannbørste du bruker. Det viktigste er at den er myk, slik at den ikke skader tennene. Vi ser ofte pusseskader på grunn av for hard tannbørste. Et godt råd er også å bytte børste med jevne mellomrom.
Hvor ofte bør man pusse tennene?
Du bør pusse morgen og kveld i minimum 2 minutter. Det kan virke lenge – ta tiden en gang i mellom! Og én ting til: Tannpuss krever faktisk en viss grad av konsentrasjon for å sikre et rent resultat overalt.
Kan bruk av medisiner påvirke tannhelsen?
Ja, enkelte medisiner kan by på problemer, for eksempel munntørrhet og i verste fall tannråte. Opplever man problemer over tid, kan det være aktuelt med støtte til tannbehandling. Kanskje finnes det alternative medisiner, som gir mindre bivirkninger på tannhelsen – snakk med fastlegen din.
Hva kan biting og gnissing av tenner føre til?
Tennene kan bli slitt på anleggsflatene. Dessuten kan kjevemuskulaturen bli anspent, noe som kan gi plager. Grunnen er ofte stress. En bittskinne til bruk om natten kan avhjelpe problemet. Stønad fra Folketrygden kan være aktuelt. Avpenningsøvelser på dagtid kan ha positiv effekt.
Hva betyr kostholdet for tannhelsen?
Det er alment kjent at frukt og grønt er bra for kroppen, tennene inkludert. At sukker og søtsaker lett kan gi hull i tennene, vet jo alle. Og husk at tygging er første ledd i fordøyelsessystemet. Tygg lenge og vel – det liker tarmsystemet ditt!
Får også tannleger hull i tennene?
Javisst, de er mennesker de også – synder litt med brus av og til, og spiser sjokolade som resten av oss.
Hvor mange tannleger er det i Norge?
Det er ca 5 000 yrkesaktive tannleger i Norge. Ikke alle er registrert i Tannlegeforeningen, så tallet er ikke eksakt.
Er det mange nok tannleger i Norge?
Ja, i forhold til folketallet er det tilstrekkelig mange. Men det kan til tider være litt dårlig dekning i distrikts-Norge.
Kjøpsbetingelser og betaling
om du har problemer med skjeve, sprukne eller misfargede tenner, har vi en behandling som kan hjelpe deg med å få smilet du drømmer om.
Pristillegg for ekstra tjenester
Allmenntannleger er din primærtannlege som tar seg av rutinebehandlinger, kontroller og veiledning om din tannhelse.
Prisen inkluderer:
+ smittevernstillegg 199,-
+ engangsutstyr 150,-
+ legepriser 2000,-
Prisen inkluderer:
+ smittevernstillegg 199,-
+ engangsutstyr 150,-
+ legepriser 2000,-